dilluns, 16 de juny de 2008

ELS PINGÜINS


Els nens i nenes de primer B hem estudiat els pingüins.
Hem après que els pingüins són aus aquàtiques no voladores, són de color blanc i negre i les seves plomes els protegeixen del fred.
Els pingüins són uns excel·lents nedadors i mengen krills, calamars i peixos.
Són animals ovípars, és a dir, es reprodueixen ponent ous.
Hi ha 17 espècies de pingüins i el que hem estudiat ha sigut el pingüí emperador.
El pingüí emperador té el dors negre i la panxa blanca. Mesura 1,30 metres d'alçada i pesa entre 53 i 40 kg.
Viu a la costa del continent més fred del món: L'Antàrtida.
El pingüí emperador viu en colònies de centenars de milers de pingüins.
Els enemics dels pingüins són les foques lleopard, les orques, els coloms de mar i unes aus anomenades "skues".
Hem realitzat un dossier de pingüins, hem vist vídeos, hem pintat pingüins, hem llegit poesies i hem llegit llibres.
Ens ho hem passat molt bé!

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt, però tinc una duda: perquè els pinguins tene la part ventral de color blanc i l'esquena de color negre?