dilluns, 4 de maig de 2009

25 anys del Concurs Literari "Llapis d'Or"

El Concurs Literari "Llapis d'Or" va començar el curs 1984-1985, tot just cinc anys després de la inauguració de l'escola (1979). Des de llavors, s'ha fet sense interrupcions cada any al voltant de la diada de sant Jordi.

Els 14 primers anys del Concurs Literari "Llapis d'Or" es van fer amb la modalitat de text lliure. A partir del curs 1998-1999, cada any s'ha canviat de tema. Hi ha hagut cal·ligrames, diàlegs, còmics, acròstics, poesies, jeroglífics, cartes, punts de vista, gregueries, articles d'opinió i texts subjectius.

Cada any, la Comissió de mestres encarregada del Concurs prepara la proposta i la presenta al Claustre. Totes les classes de l'escola treballen el tema proposat i cada nen presenta un treball. La Comissió escull un guanyador i un finalista per a cada classe, i prepara els regals i l'escenari per al lliurament dels premis en un acte que es va començar a fer al porxo exterior de l'escola i ara es fa al gimnàs.

Al web de l'escola podeu consultar la llista dels guanyadors i finalistes de les 12 últimes edicions. També podeu veure mostres dels treballs corresponents a 7 edicions .

El vídeo ens mostra les imatges que es conserven a l'escola sobre diferents edicions. Per molts anys, "Llapis d'Or"!