dimarts, 3 de novembre de 2009

Castanyada 2009El passat divendres 30 d'octubre vam celebrar la Castanyada al pati de l'escola. Com en edicions anteriors, quan vam sortir al pati a dos quarts de quatre de la tarda, la castanyera i el seu ajudant enmig d'un núvol de fum anaven torrant les castanyes del bidó. Les classes dels nens més petits s'aturaven a la vora del foc a veure l'espectacle i cantaven les cançons de la Castanyera i del Marrameu. Mentrestant, les mares de l'AMPA anaven omplint les paperines de castanyes ben torrades.
Les classes van seure en rotllanes a la pista mentre els nens de sisè, disfressats de castanyers i castanyeres, repartien les paperines. Els més petits van necessitar l'ajuda dels més grans per pelar les castanyes. No se les van acabar totes, en van poder guardar-ne algunes per a emportar-se-les a casa i convidar a la família.
Alguns nens anaven amb la cara pintada amb teranyines i altres motius de Halloween. L'arribada d'aquesta festa s'ha notat també en la decoració dels passadissos de l'escola on han conviscut castanyes i carabasses.